Waarschuwingen

Radiofrequentiestoringen

WAARSCHUWING: Veranderingen die aan dit onderdeel worden aangebracht zonder de uitdrukkelijke goedkeuring van de verantwoordelijke partij vernietigen de toestemming om gebruik te maken van dit apparaat.

Opmerking: Dit is een Klasse B Digitale apparaat. Dit apparaat werd getest en gekeurd binnen de limietsbepalingen van Klasse B Digitale apparaten, zoals deze worden beschreven in Deel 15 van de FCC-reglementen. Deze limieten beogen een redelijke bescherming tegen schadelijke storingen in een residentiële omgeving. Dit apparaat creëert en zendt radiofrequenties uit. Wanneer het apparaat niet volgens de richtlijnen wordt geïnstalleerd en gebruikt, kan het bepaalde radiocommunicaties storen.

Er kan natuurlijk nooit een absolute garantie worden gegeven dat geen enkel storing zal optreden. Wanneer dit apparaat toch voor storingen zorgt (dit kan men nagaan door het apparaat aan en uit te schakelen), kan de gebruiker proberen de storing op te lossen door één van de volgende maatregelen:

Om aan de FCC-normen te kunnen voldoen, moet u dit apparaat steeds met behulp van geïsoleerde kabels en stroomleidingen op een ander PC of een ander Klasse B-apparaat koppelen.

Europese Richtlijnen

Producten die het CE-merkteken dragen, voldoen aan de Europese richtlijnen met betrekking tot de Elektromagnetische Compatibiliteit (89/336/EEC) en de Laagspanning (72/23/EEC) -gewijzigd door de Europese richtlijn 96/68/ECC- zoals bepaald door de Europese Commissie.

Producten die voldoen aan deze richtlijnen, zijn conform aan de volgende Europese normen:

Bijkomende richtlijnen

Iedere ingang en uitgang van dit apparaat draagt de classificatie Safety Extra Low Voltage (SELV).

Voor het onderhoud, moet u steeds de stekker uit het stopcontact trekken. Het stopcontact moet zich dan ook in de nabijheid van het apparaat bevinden en makkelijk bereikbaar zijn.

Vervangen van de accu (batterij)

In sommige computers ondersteunt een lithiumaccu bepaalde systeemconfiguraties. Wanneer de accu deze systeemconfiguraties niet meer ondersteunt, moet de accu worden vervangen. Vraag meer informatie over het vervangen van de accu's aan uw verdeler of de klantendienst van uw computerfirma.

WAARSCHUWING: Er bestaat ontploffingsgevaar wanneer de accu niet correct wordt vervangen. Vervang de accu enkel door een identiek model of door een model dat wordt aanbevolen door de fabrikant. Werp de gebruikte accu's weg in overeenstemming met de richtlijnen van de fabrikant.

Het wegwerpen van batterijen

De hoofdaccu is gemaakt van Lithium-Ion (Li-Ion) en de CMOS-klokaccu van Lithium.

Het wegwerpen van de accu's moet gebeuren in overeenstemming met de geldende richtlijnen en reglementen.

Gooi de accu's niet samen met het gewoon huisafval weg. De gescheiden verwerking van deze afvalsoorten is in de meeste landen verplicht.

Neem contact op met uw lokale overheid of de bevoegde instanties voor meer informatie over de gescheiden verwerking van gebruikte batterijen.

Elektrostatische ontlading (ESO) en ESO-bescherming

WAARSCHUWING: ESO kan de stations, de kaarten, de geheugenmodules en andere onderdelen van uw computer beschadigen. Aangeraden wordt om steeds te werken aan een ESO-werkpost. Als u niet over een dergelijke werkpost beschikt, moet u zich van een andere vorm van ESO-bescherming voorzien, voordat u de interne computeronderdelen aanraakt. U kunt dit doen door een antistatische polsriem te dragen die u verbindt met een metalen (ongeverfd) oppervlak. Als u een dergelijke riem niet voorhanden heeft, moet u -voordat u begint te werken- eerst uzelf en de kleren die u draagt elektrostatisch ontladen door een metalen oppervlak aan te raken.